DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BITCOIN 21592281,21%
Malatya
18°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Doğanşehir Kış Mevsimine Hazırlanmalı!
825 okunma

Doğanşehir Kış Mevsimine Hazırlanmalı!

ABONE OL
1 Eylül 2023 14:02
Doğanşehir Kış Mevsimine Hazırlanmalı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

6 Şubat depremlerinde en fazla hasar gören adeta haritadan silinen güzide ilçemiz Doğanşehir’in bir an önce ayağa kalkması gerekiyor. Doğanşehir merkezde neredeyse ayakta kalan yapı bulunmamakta. Depremin ilk günlerinde durum bu kadar vahim görünmüyordu. Ancak hasarlı binalar yıkıldıkça depremin Doğanşehir’e verdiği zarar biraz daha iyi anlaşılıyor.

Deprem kış mevsiminin sonuna doğru gerçekleşti. Depremden sonra devam eden soğuk havalar o dönemde vatandaşlar tarafından çok fazla önemsenmedi. Zira geceleri dışarıda geceleyen herkes yaşadığı için şükrediyordu. Şimdi yaz aylarının son günlerini yaşıyoruz ve kış ve soğuklar çok yakında vatandaşların kapısında olacak.

Doğanşehir şehir merkezi şu an toz içerisinde. Kış döneminde ise çamur içerisinde olacak. Yerel yönetimler gerekli tedbirleri bugünden almalı. Ayrıca şehir esnafı şu an konteynırlarda hizmet etmeye çalışıyor. Yağışların olması durumunda bu bölgelerin sel basması durumuna karşı bugünden önlem alınmalı. Ayrıca konteynır ve çadırda kalan vatandaşlar için elektrik kaynaklı yangınlara karşı uyarılar yapılmalı ve gerekli eğitimler verilmeli. Çünkü soğuklar ile birlikte ısınmak için soba kullanımı yangınlara sebep olabilir.

Kaymakamlıklar vatandaşların kış sürecini konforlu geçirebilmeleri için vatandaşla iç içe olmalı ve gerçek ihtiyaç sahiplerinin tespiti bugünden yapılmalı. Gelen yardımların adaletsiz ve orantısız dağıtımının önüne geçebilmeli.

Zaman seçilmiş ve atanmışların ellerindeki her türlü gücü, yetkiyi ve kaynağı amacına uygun, planlı ve doğru şekilde kullanma zamanı. Vatandaş seçilmişlerden ve de atanmışlardan hizmet bekliyor. Bu millet gerçekten kendisine hizmet edeni unutmaz. Hizmet ediyormuş gibi davrananları da unutmaz.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.