DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BITCOIN 21622271,12%
Malatya
18°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

15 Temmuz Darbe Girişiminin Patronu ABD, Maşası FETÖ!
450 okunma

15 Temmuz Darbe Girişiminin Patronu ABD, Maşası FETÖ!

ABONE OL
1 Eylül 2023 14:03
15 Temmuz Darbe Girişiminin Patronu ABD, Maşası FETÖ!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

15 Temmuz 2016′ da Türkiye’ de devletimize yönelik alçak bir darbe girişimi yaşandı. Darbe girişimi devletimizin ve milletimizin elele vermesiyle başarısız oldu.

(O gece neler yaşandı? Haberimizden takip edebilir siniz. Unutanlara Dakika Dakika Darbe Girişimi! )

Yıllarca bu milletin ekmeğini yiyen, esnafından, halkından fakir fukarasından himmet adında, yardım adında paralar dilenerek büyüyen şer odağı Fetullahçı Terör Örgütü kendisini çok iyi kamufle etmeyi başardı.
Bu milletin hem insan kaynaklarını hem finans kaynaklarını hem de devlete ait bütün kaynakları kullanarak sahibi Amerika adına darbe girişimine kalkışan terör örgütünün adıdır FETÖ.

ABD’nin darbe girişiminin sahibi olduğunu gösteren delillere bir bakalım:

1. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun ““15 Temmuz darbe girişiminin ardında ABD var” sözü.

2. FETÖ Elebaşı Gülen’in ABD’deki varlığı ve iade isteğini olumlu cevaplamaması.

3. İncirlik’te FETÖ’cü Tuğg. Hasan Polat ile ABD’liler arasında gerçekleşen 12 gizli toplantının olması. ABD’nin bu toplantıları ne kabul etmesi ne de reddetmesi.

4. Ankara’yı bombalayan F-16 uçaklarının yakıt ikmalinin ABD kontrolündeki İncirlik Üssü’nden kalkması.

5. CIA’ya bağlı Stratfor’un Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın uçak koordinatlarını paylaşması

6. Darbe Gecesi Malatya’ya giden 8 kargo uçağındaki silah ve bombaların İncirlik Üssü’nden gelmesi.

7. İncirlikte bulunan F-16 uçaklarına darbeci uçakları düşürmesi konusunda emir verilmesine rağmen İncirlik Üssü’nden darbecileri desteklemek adına bu uçakların kalkmaması

8. Darbe girişiminin yönetildiği Akıncı Hava Üssü’nden dakika dakika İncirlik Üssü’ne gelen bilgilerin ABD’ye aktarılması.

9. CIA ajanı Henri Barkey’in , darbeciler ile CIA arasındaki bağlantıyı Büyükada’dan kaldığı otelden yönetmesi.

10. CIA Başkanı John Brennan’a ise darbeyi bilip bilmedikleri sorulduğunda, Brennan: “Erdoğan karşıtlığından haberdardık” demesi.

11. ABD Centcom Komutanı Votel “ABD’nin Türk ordusundaki yakın müttefikleri tutuklandı” ifadelerini kullanarak FETÖ’cü darbecilerle yakın çalıştıklarını açıkladı. Votel, FETÖ’nün 15 Temmuz’daki darbe girişiminin başarısız olmasının ardından ikili ilişkiler adına ‘endişeli’ olduklarını belirtti.

12. 15 Temmuz gecesi FETÖ’nün darbe girişimi sürerken, Türk hükümeti bunun bir darbe girişimi olduğuna dikkati çekerek ABD’den seçilmiş hükümete desteğini açıklamasını talep etti. Bu destek talebi neredeyse ‘üç saat boyunca’ karşılık bulmadı. Washington’dan beklenen açıklama, darbenin başarısızlığa uğrayacağı belli olmaya başlayınca gelebildi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.