DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BITCOIN 21638441,25%
Malatya
22°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Malatya Değil Sanki Teksas!
956 okunma

Malatya Değil Sanki Teksas!

ABONE OL
1 Eylül 2023 14:03
Malatya Değil Sanki Teksas!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gün geçmiyor ki güzide Malatya’mızda silahlı kavga, yaralama ya da cinayet haberi çıkmasın. Özellikle 6 Şubat depremlerinin ardından sıklığının arttığı gözleniyor.Malatyamıza ne oluyor? İnsanlarımıza neler oluyor?

Örneğin;
Tecde Mahallesi İsmetpaşa Caddesi’nde iki grup arasında silahlı çatışma, 1 yaralı,
Battalgazi’de tartıştığı Nişanlısını oğlu ile birlikte öldüren kadın ve oğlu tutuklandı,
Turgut Temelli Caddesinde 1 kişi silahla yaralandı,

Son 10 günde ortaya çıkan bazı haberler yukarıda listelendi. Acaba yetkililer, valilik, sağlık bakanlığı, toplum sağlığı birimleri, Malatya’nın iki üniversitesi bu konuda ne çalışma yapıyor?

Deprem sonrası Malatya genelinde ortaya çıkan Türkiye ekonomisinin üzerinde seyreden kira artışlarının bir etkisi var mı?

Deprem öncesi en pahalı kira fiyatları 7-8 Bin TL civarında iken bugün 20-25 Bin TL kiralar bile isteniyor. 10 Bin TL kira bulanın şanslı sayıldığı Malatya’nın bu sonuçlarda bir etkisi var mı?

Acaba komşu Elazığ’da domates 10-15 TL gibi fiyatlarda vatandaşlara sunulurken, Malatya’da 20 TL civarında olmasının vatandaşların ve toplumun psikolojisini nasıl etkiliyor?

Örneğin onlarca ev hasar aldı. Tadilatlar yapılıyor. Vasıflı İşçi yevmiyeleri 600-700 TL yi aşmaz iken şimdi vasıfsız işçiler bile 1750 TL yevmiye istiyor. 1 m2 fayans döşenmesi için 2500 Tl isteniyor. Deprem öncesinde 15-25 Bin TL yi geçmeyecek tadilat işleri için 60-100 Bin TL’ler isteniyor.

Kısacası Malatyalı Malatyalıya zulüm ediyor. Deprem sonrası birlik beraberlik ve yardımlaşma olması gerekmez miydi? Malatyalı Batıya gidiyor yardımseverler evlerini 1 yıl kirasız eşyalarıyla beraber Malatyalıya teslim ediyor. Aynı Malatyalı şehrindeki kendisi gibi depremzede hemşehrisine kendi evini 15 Bin TL den kiraya vermeye çalışıyor. Bu tezata ne demeli batıda depremzede yardıma muhtaç aynı kişi kendi memleketinde zalim!

Piyasayı denetlemesi gereken belediye ve Valilik bu konuda neler yapıyor? Yapılan çalışmalar var ise bu çalışmalar neler? Neden kimse piyasaları kontrol edemiyor?
Kamuoyu yöneticilerin sağda solda anlamsız fotoğraflarından içi boş ve sonuç vermeyen konuşmalarından bıktı. Devlet erkinin varlık sebebi düzeni sağlamak değil midir? Piyasayı düzene sokmak değil midir? Zaten zor şartlarda yaşamaya çalışan Malatyalının hayatını kolaylaştırmak değil midir?

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.