DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BITCOIN 21578210,74%
Malatya
22°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Erkenek ve Doğanşehir’de Değişim Beklentisi
1048 okunma

Erkenek ve Doğanşehir’de Değişim Beklentisi

ABONE OL
21 Ağustos 2023 05:30
Erkenek ve Doğanşehir’de Değişim Beklentisi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

6 Şubat depremlerinin Malatya’da en fazla etkilediği yer Doğanşehir! Doğanşehir’in mahalleleri arasında ise Erkenek geliyor.
Depremin üzerinde yaklaşık 7 ay geçmesine rağmen depremin yaralarının sarılamaması ve alt yapı sorunlarının düzeltilememesi sebebiyle vatandaşlar belediye başkanı Durali Zelyurt’ta tepki gösteriyor. Gittiği her yerde vatandaşların tepkisi ile karşılaşan başkan Zelyurt, en çok aksiyon alamaması ve belirsizliği giderememesi sebebiyle eleştiriliyor.
Yerel seçimlerin yaklaşmasının ardından belediye başkanı seçilir seçilemeyeceği merak uyandıran Durali Zelyurt Doğanşehir’in deprem sonrası yıkık durumu ortada iken düğünlere gidip paylaşımlar yapması, ziyaretlerde bulunarak yeni atanan bürokratlara hoşgeldine gitmesi ve herkese hediyeler dağıtarak paylaşımlarda bulunması Doğanşehirli vatandaşlar tarafından eleştiriliyor. Uzmanlar ise bu paylaşımların iletişim hatası olduğu konusunda görüş birliğindeler.

Doğanşehir’de kan kaybeden diğer bir yerel yetkili ise Erkenek Muhtarı Cengiz Yalvaç. Doğanşehir’in en büyük mahallelerinden birinde muhtarlık yapan Yalvaç deprem sonrası gece gündüz çalışmalar yaparak vatandaşların işlerini kolaylaştırmaya çalışıyor. Ancak bazı vatandaşlar bu çabaları yeterli bulmuyor. Yıkımların yavaşlığından, sulama sularındaki problemlerden dolayı muhtar Cengiz Yalvaç eleştiriliyor.

Her iki yöneticinin de vatandaşlardan gelen eleştirilere kulak vermesini tavsiye ederiz.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.