DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BITCOIN 21699171,28%
Malatya
18°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kötü hava, Toz ve Asbest Zehirine Karşı Valilikten Açıklama Geldi!
586 okunma

Kötü hava, Toz ve Asbest Zehirine Karşı Valilikten Açıklama Geldi!

ABONE OL
12 Temmuz 2023 14:24
Kötü hava, Toz ve Asbest Zehirine Karşı Valilikten Açıklama Geldi!
4

BEĞENDİM

ABONE OL

Malatya’da yıkımlar esnasında su kullanılmaması, enkaz ayrıştırma işleminin yıkım alanında yapılması nedeniyle hava kalitesi açısından ünlü Malatya son günlerde açıklanan hava kalite indeksinde en kötü ilk beş il arasında gösterilmekteydi.

Vatandaşlar bu durumdan rahatsızdı ancak ne yapmaları gerektiğini bilememekteydi. Sorunu gündeme taşıyan Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sayın Oğuzhan Ata Sadıkoğlu oldu. Durumun vehametini verdiği demeçlerle attığı tweetlerle Malatya gündemine taşıdı.
Gelen tepkiler üzerine Malatya Valiliğinden açıklama yapıldı.

Yapılan açıklamada “Valiliğe bağlı Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) tarafından yapılan Yıkım ihalesini alan firmaların ihale şartnamelerine uyulmadığının görüldüğü” belirtildi.
Bu sebeple Valilik, Büyükşehir Belediye yetkilileri, Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü ve yüklenici firma müteahhitlerinin katıldığı toplantıda bazı kararların alındığını duyurdu.

-Enkaz Ayrıştırma yıkım sahasında yapılmayacak.

-Yıkım esnasında Büyükşehir Belediyesi yeteri kadar sulama aracı ve su tedariğini bulunduracak. Böylelikle yıkım esnasında ortaya çıkan toz, asbest ve zehirli maddelerin atmosfere karışması engellenecek

– Müteahhit firma taahohüt ettiği kadar araç gereç bulunduracak, Yıkımlar geciktirilmeden tamamalanacak.

– Çevre Şehircilik Müdürlüğü Kırmızı Kod Yapıştırma İşlemini hızlandıracak

-Yeni kurallara uyulmadığı takdirde cezai işlem uygulanacak

Bu açıklama kamuoyu tarafından olumlu karşılandı. Sivil Toplum Kuruluşlarının etkinliği bir defa daha ortaya çıktı. Şimdi kamuoyu alınan kararların ne derece uygulanacağını merak ediyor. Halk sağlığı ve hava kalitesi açısından biz de Gaste Malatya olarak süreci takip etmeye devam edeceğiz.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.