DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BITCOIN 21699171,28%
Malatya
18°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

15 Temmuz Gazisi Anma Törenlerini Beğenmedi
498 okunma

15 Temmuz Gazisi Anma Törenlerini Beğenmedi

ABONE OL
1 Eylül 2023 14:03
15 Temmuz Gazisi Anma Törenlerini Beğenmedi
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Fetö Terör Örgütü -Paralel Devlet Yapılanması eliyle, patron ABD’nin ülkemizi kendi yörüngesine çekmek ve Ortadoğu’daki çıkarlarını korumak amacıyla gerçekleştirilen ancak devlet millet birlikteliğiyle akamete uğratılan darbe girişiminin 7. yıl dönümünde şehitlerimiz düzenlenen programlarla anıldı.

Düzenlenen törenler ile ilgili kamuoyuna bazı eleştiriler de yansıdı. Bazı vatandaşlar 15 Temmuz Ruhunun yaşatılamadığından yakındı.O gece vatanı, namusu ve devleti için sokağa çıkan bir vatandaşımız 15 Temmuz’da FETÖ eliyle ülkemizin 100 yıllık kazancına göz diken hainlerle mücadele edildiğini; son iki yüz yıl boyunca sürekli hırpalanan, özüyle kültürüyle ezilen Türk halkının ikinci bir kurtuluş savaşı verdiğini ancak bu ruhun hamasi konuşmalar ve anma törenlerinin cılız sesiyle geçiştirilmesini istemediğini anlattı.

15 Temmuz ruhunun bir güne sıkıştırılan programlarla yaşatılamayacığını anlatan gazi vatandaşımız sözlerine şöyle devam etti: “Bu ruhun yaşatılması için ülke çapında kültürel ve sanatsal çalışmalar ile desteklenmeli. Türk insanına unutturulan milli ve manevi değerleri tekrar kazandırılmalıdır. Darbe girişiminin ihanet boyutu bir yana, dış ülke destek boyutu, ekonomik boyutu, finansal boyutunu tek tek ele alan filmler, diziler ve belgeseller çekilmeli. Kitaplar basılmalı. Geçen 7 yılda maalesef 15 Temmuz darbe girişimi bazı kesimlerin sulandırması ile siyaset üstü bir noktaya taşınamadı. Kültürel ve sanatsal çalışmalar, yarışmalar ne gerekiyorsa yapılmalı ve konu sürekli gündemde tutularak Ülkemizin gerçekten nasıl bir dar boğazdan geçtiği anlaşılmalıdır. Ayrıca takip ettiğim kadarıyla bu ihanet girişi sosyolojik olarak toplumumuzda kırılmalar yarattı. Muhafazakar insanımızın yıllarca cemaat adı altında insani ve yardımseverlik duyguları sömürüldü. Cemaat olarak adlandırılan bir terör örgütüne istemeden de olsa maddi ve manevi destek veren bazı vatandaşların yaşadığı sosyolojik bunalım üniversiteler tarafından araştırılmalı.” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.